Thursday 5 January 2012

Sandra

Sandra Ann Lauer, cunoscuta cu numele de scena Sandra, este o cantareata germana de pop nascuta pe 18 mai 1962 in Saarsbrucken. Activitatea ei muzicala se intinde pe o perioada de 30 de ani, insa ea a cunoscut succesul ca solista dupa 1985, cand, alaturi de producatorul si sotul ei, Michael Cretu, a reusit sa domine topurile europene pina la mijlocul anilor '90.

Sandra a manifestat un interes aparte pentru muzica si dans inca de mica, iar de la 5 ani a inceput sa ia lectii de balet clasic. La 10 ani a primit de ziua ei o chitara clasica si a inceput sa studieze acest instrument. In 1975, in timpul unui spectacol de muzica pentru tinerele talente, desfasurat in Saarbrucken, Sandra a indraznit sa urce pe scena, desi nu lua parte in concurs, reusind sa il convinga pe DJ sa o ajute sa interpreteze un cantec al Oliviei Newton-John. Publicul a fost incantat de prestatia ei si pentru o vreme Sandra a cochetat cu muzica, reusind sa scoata un single, Andy Mein Freund, un cantec despre un catel. Totusi, melodia ei nu a avut un succes deosebit si Sandra a renuntat la muzica timp de cativa ani. Curios, cariera ei va cunoaste mai multe asfel de perioade de abandon muzical.

In 1979 Sandra intra in trupa Arabesque, un trio feminin ce le avea in componenta si pe Michaela Rose si Jasmine Vetter. Studioul in care acestea inregistrau era detinut de Frank Farian, la acea vreme producatorul formatiei Boney M. Unul dintre muzicienii studioului era claviaturistul Michael Cretu (numele real Mihai Creturiu), un muzician de origine romana. Sandra si Michael au descoperit ca impartasesc aceeasi zi de nastere si au devenit prieteni. Trupa Arabesque a inceput sa cunoasca curand succesul in Germania cu hituri ca Friday Night (1979), Take Me Don't Break Me (1980), Marigot Bay (1981), dar si in Japonia, unde publicul era fascinat de costumele lor provocatoare, de dansul si muzica lor vesela, o alternativa la trupele ABBA si Boney M, cele mai renumite trupe ale anilor '80. Dupa 9 albume, trupa Arabesque s-a desfiintat in anul 1984, in special din cauza scaderii interesului pentru muzica disco in randul publicului.

Cu toate acestea Sandra revine in topurile europene cu primul sau single ca solista, (I'll never be) Maria Magdalena, single ce va avea un succes deosebit. Tot in 1985 apare si primul ei album, The Long Play, un album synthpop produs de Michael Cretu. De pe acest album au mai fost extrase alte doua hituri: In the heat of the night si Little girl. Pe acest album apare si melodia Sisters and Brothers, un cantec dedicat de Sandra fratelui ei mai mare, Gaston, care suferea de paraplegie (acesta va deceda in 1995). Albumul va primi Discuri de Aur in Germania si Franta.

Al doilea album al Sandrei aparea in 1986 si era intitlat Mirrors. Albumul reflecta in mare masura si evolutia muzicala a lui Michael Cretu. Pe album apare melodia Don't Cry (The Breakup of the World), care nu a fost lansata ca single, si care era dedicata victimelor dezastrului de la Cernobal care avusese loc cu cateva luni inainte. De pe albumul Mirrors au fost lansate patru single-uri: Innocent love, Hi! Hi! Hi!, Loreen, Midnight Man.

La doi ani de la debutul sau spectaculos, Sandra scoate compilatia Ten on One (1987) ce continea, pe langa hiturile anterioare, si single-urile Stop for a minute si Everlasting love. Versiunea Sandrei a melodiei Everlasting love, o melodie cantata in original de Robert Knight in 1967, a devenit un hit de-a lungul Europei, iar in 1988, dupa ce a fost remixata de Peter Hammond, a cunoscut succesul si in Africa de Sud, Australia si Statele Unite, reusind sa ramina in topuri pina la inceputul anului 1989.

In 1988 Sandra si Michael Crete se casatoresc si se muta din Germania in Ibiza (Spania). In 1995 cuplul va avea doi gemeni: Nikita si Sebastian.

Al patrulea album, Into a Secret Land este lansat in 1988 si pe el se vor vedea primele tendinte in trecerea lui Michael Cretu de la electro-pop la sunete mai misterioase si mai seducatoare. De pe acest album vor fi extrase patru single-uri care vor deveni si ele hituri: Heaven can wait, Secret Land (o preluare dupa melodia Trenchcoat Man a trupei germane Fabrique), We'll be together si Around my heart. Albumul va performa mai bine decat Mirrors si va primi Discuri de Aur si Platina in Germania, Elvetia si Franta.

In 1989 Sandra, o infocata activista pentru drepturile animalelor si protejarea naturii, participa la proiectul Artists United for Nature cantand melodia Yes we can alaturi de artisti precum Brian May, Harold Faltermeyer si Chaka Khan. Ea se declara si o iubitoare de mancare sanatoasa si o vegetariana convinsa. Activismul ei impotriva cruzimii fata de animale este transpus si in urmatorul album Paintings in yellow (1990) pe care apare melodia Johnny wanna live, pentru care a fost facut si un videoclip regizat de Howard Greenhalgh, care ilustra in imagini foarte violente crruzimea oamenilor fata de animale. Sandra a explicat ca tema cantecului este dezaprobarea ei fata de oamenii care poarta imbracaminte din blana animalelor. Albumul continea si o versiune deosebita a melodiei Hiroshima, un single din 1971 ce apartinea trupei Wishful Thinking. Acesta a fost cel mai bun album din cariera Sandrei, nu numai din punctul de vedere al clasarii in topuri si a Discurilor de Aur si Platina obtinute in Germania, Elvetia si Franta dar si pentru maturitatea temelor abordate. Vocea ei devenise intre timp o semnatura personala inconfundabila, iar in acelasi an meritele muzicale i-au fost recunoscute prin acordarea premiului Cel mai bine vandut artist german al anului la gala World Music Awards din Monte Carlo.

Pe albumul Painting in yellow apare si o suita de melodii intitulata The Journey care vor prefigura urmatorul proiect al lui Michael Cretu: Enigma. Tot in 1990, acesta va scoate albumul MCMXC a.D. produs alaturi de Frank Peterson (alias F. Gregorian), un album revolutionar la acea data, lansat sub numele trupei Enigma, o trupa despre care nimeni nu stia mai nimic. Totusi, fanii Sandrei au putut recunoaste imediat vocea Sandrei in melodia Sadeness, care va deveni un hit mondial instant. Sandra va fi unul din membrii acestui proiect timp de 13 ani (1990-2003), alaturi de alti artisti cunoscuti ca Andru Donalds (1999-prezent), Jens Gad (1993-2003) si Ruth-Ann Boyle (1999-2003).

Sandra revine in 1992 cu ultimul ei album de succes, Close to seven, care fusese amanat din cauza proiectului Enigma. Albumul continua pe aceeasi linie melodica meditativa, mai putin dansanta, in noul stil al lui Michael Cretu. Pe acest album Sandra incerca sa scape de imaginea de idol al adolescentilor si sa se adreseze unui public mai matur. Acesta va fi si primul album al Sandrei produs in intregime de Michael Cretu. Desi de pe acest album singurul hit va fi Don't be agressive, albumul va reusi sa intre in Top 10 in Germania.

Urmatorul album, Fading Shades din (1995) nu va cunoaste deloc succesul albumelor anterioare. In timpul inregistrarilor pentru acest album Sandra era insarcinata, de aceea in videoclipul primului single, Nights in White Satin, se va insista foarte mult pe prim-planuri cu fata ei. Albumul va fi produs de Michael Cretu si Jens Gad.

Dupa o pauza de sapte ani, in care Sandra a decis sa puna capat carierei sale pentru a se dedica copiilor, ea revine cu al saptelea album, The Wheel of Time (2002), care continea cateva preluari (Freelove a formatiei Depeche Mode, Silent Running a formatiei Mike & The Mechanics, Such a Shame a formatiei Talk Talk), iar singurul hit, minor de altfel, a fost Forever.

Dupa 2002 aparitiile publice ale Sandrei devin iar din ce in ce mai rare, exceptie facand duetul cu DJ Bobo (2006) pentru melodia acestuia Secrets of Love. In 2006 este lansata si o colectie de remixuri ale hiturilor anterioare, care o va aduce o vreme din nou in atentia publicului.

2007 aduce o schimbare majora in cariera Sandrei, albumul The Art of Love, fiind primul album care nu il includea pe Michael Cretu printre producatori, acesta fiind ocupat cu lansarea noului album al Enigma. Albumul va fi produs de Jens Gad si Sandra se va implica pentru prima data activ in compunerea melodiilor. Ca urmare, versurile melodiilor vor avea o tenta personala, cu amintiri din copilarie si din alte experiente triste din viata ei. Sandra va adopta si un stil personal mai sexy, fiind evident ca si viata ei intra intr-o etapa noua. Urmarea a fost oarecum fireasca, in 2007 Sandra si Michael Cretu anuntand ca se despart din cauza unor neintelegeri personale si profesionale.

In 2010 Sandra se casatoreste cu Olaf Menges cu care colaborase pentru cel de-al noualea album, Back to life (2009). Albumul a fost inregistrat in New York si include colaborari cu multi alti artisti, printre care si Thomas Anders. Albumul era produs tot de Jens Gad iar muzica si versurile erau scrise de fratele acestuia, Toby Gad, un compozitor recunoscut care mai lucrase cu Beyonce, Fergie si Shakira.
sursa:Cutiuta cu Muzichi-

6 comentarii:

Bogdan said...

Sunt un mare fan al Sandrei :D Sper sa revina in Romania!

Mark said...

Si eu sper sa mai revina.Abia astept acel moment.

Anonymous said...

salut mark,te-am mai vizitat din cand in cand dar am omis sa te salut , scuze, apreciez mult faptul ca ne tii la curent cu imformatii si poze noi despre Sandra pe noi fanii ocupati cu familia, treburile casnice etc. , multe multumiri , cu bine Rodica (ne-am vazut laconcertul de la Sala Palatului din 2009)

Anonymous said...

ar fi frumos daca s-ar organiza o intalnire a fanilor de ziua ei , ca se aproprie , ce ziceti de un parc ?

Mark said...

Buna Rodica, da mi adresa de pagina de facebook si putem vorbi acolo. Mi-ar face placere.O zi frumoasa.

Anonymous said...

Does your website have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd
like to send you an email. I've got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.

Review my web site; raspberry ketone

Post a Comment

Categories

. sandra (2) . poze cu sandra (8) . poze cu sandra cretu (12) . poze cu sandra naked (1) .sandra menges (2) '80 (1) '80sandra (2) 02.05.2010) Part 1 (1) 1 iulie 2012 (1) 18 mai 1962 (2) 1980 (2) 1985 (3) 1986 (1) 1987 (1) 1988 maria magdalena (2) 1990 (6) 1990. live- imagini din interpretarea piesei Hiroshima (1) 1991 (2) 1992 live on the stage pics (5) 1995 (1) 1997sandra (1) 2 iunie 2012 (2) 2.06.2012 (1) 2002 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (26) 2009 ATAC (1) 2009 concert (6) 2009 postere (5) 2009.album Back to life (25) 2009.francesco napoli.album Back to life (1) 2009.videoclip (1) 2010 (12) 2010 ianuarie (1) 2010 video (2) 2011 (11) 2012 (1) 2012 new album (2) 2012 video (1) 23 aprilie 2011. (1) 2DF (1) 2oo8 (1) 6 august 1945 (1) 6 niembrie 2009 sandra cretu bucuresti (9) 6 noiembrie 2009 bucuresti (11) 6 noiembrie 2009 sandra cretu bucuresti (3) 80 (3) 80' (1) 90 (5) acces direct (1) Afis (1) album (4) albume (1) albums (4) alina rusu (2) ambasada germaniei (1) andy moisescu (1) anii 80 (6) anii 90 (1) ans (1) antena 1 moscova (1) apropo tv (1) Arabesque si SANDRA in Hello Again(NTV RUSSIA (1) ARD-Wunschkonzert (1) around my heart (1) art (1) Articol din presa 1991 Gazeta de roman (1) articole de presa (1) audio (1) august 2011 (1) autograf (1) Autograf SANDRA 2009 (2) autograph (1) autum 2009 (1) back to life (2) back to life concert 2009 (2) backstage (1) Behind Those Words (1) berlin (1) bilete concert (6) bilete la sandra (8) biografie (1) biography (2) boney m (1) boyband (1) bravo (1) bucharest (3) bucuresti (5) bucuresti 1991 (1) bucuresti 2009 (4) bucuresti concert (1) bucuresti sandra la bucuresti (1) bucurestri sala palatului sandra (3) bukarest (2) casete (2) cc catch (1) cd (4) Cheboksaryf (1) christmas (1) clip (2) cocert (1) concert (16) concert 17 decembrie 2010 (1) concert 2009 (1) CONCERT BACK TO LIFE (3) concert bucuresti.album Back to life (1) concert live (3) concert live in Polonia (2) concert live la zilele Targul Mures (1) concert live polonia 2012 (1) concert live sandra (1) concert live sandra. praga (3) concert live sandra.1992 (1) concert rusia (1) concert sandra (1) concert sandra in romania (6) Concert Sandra in Rusia - 29 aprilie 2010 (1) concerte (2) cover (1) Covorul rosu 2011 (1) cretu (1) cretu sandra (8) cretu sandra 2011 (1) d.j.bobo (1) december 2010 (1) disco music festival (1) DISCO ROOM (1) discografie (4) discography (2) discotex (1) diverta (1) don.t be aggressive (1) dorin florea (1) echo (1) echo awards 2011 (1) enigma (2) ESENTIAL SANDRA CRETU (9) evenimentul (1) everlasting love (4) fading shades (1) fall 2009 (1) fani (2) fani sandra manges (1) fans (5) fans sandra (1) forever (1) foto sandra (2) fotografii (2) fotosesion (1) francesco napoli (2) Frumoasa Sandra in 1987 (1) gainusa (1) galery (1) germania (1) germany (10) Germany (07-09-1987) (1) germany deutshland (1) germany pics photo (4) germany pics photo maria magdalena (3) germany pics photo pictures (13) germany SANDRA CRETU PHOTO (12) germany. poze cu sandra (10) germany. poze noi cu sandra (10) germany1990 (1) germanySANDRA CRETU PHOTO (1) greatest hits (3) greatings 6 noiembrie 2009 sandra cretu bucuresti (1) grecia (2) Greek (2) happy birth day (2) Happy birth day SANDRA Romania loves you (2) heaven can wait (2) hi (1) hiroshima (3) hit 2012 (1) hits (2) hits 2012. top 10 music 2012 (2) hohnny wanna live (1) i (1) ibiza (1) ibiza video (1) ibiza.poze (1) Illegal mansion demolished on Ibiza (1) Illegal mansion demolished on Ibiza pics (1) image (2) images (30) images sandra (2) images1990 (1) imagesImagini Sandra in Praga (1) Imagine making of: The night is still young (1) imagini (9) imagini concert (1) Imagini de pe albumele Sandrei:The Platinum Colection (1) imagini photo (4) in a heartbeat (8) in romania (1) in the heat of the night (3) infinite kiss (1) innocente love (1) INTERVIEW (6) interview SANDRA 2012 may (1) interview SANDRA 2012 septembrie (1) interview SANDRA CRETU (4) interviu (3) interviu sandra cretu 2009 (1) into a secret land (1) INTRECEREA ANILOR (3) italia (2) italy (1) italy sandra cretu (1) japan (1) Jens GadSo80s Presents Sandra 1984-1989 - (1) johnny wanna live (3) kremlin (1) la TVR 1 (1) land (3) lansare carte pentru copii (1) libertatea (1) life may be a big insanity (1) live (11) live on the stage (1) live concert sandra lauer (1) live on the stage (4) live on the stage 2009.album Back to life (3) live on the stage pics (1) live piatra neamt (1) loreen (1) lyrics (1) mai 2009 (3) mai 2011 (4) mai 2011 la bucuresti (1) mai 2012.live (1) mai 2012.sandra cretu new single (1) mai.video (1) manges (1) maria magdalena (11) maria magdalena 95 (1) maria magdalena on the stage 2009.album Back to life (1) mariage (1) mark catalin nafareanu (1) married sandra cretu (1) martie 2o1o olaf menges (2) may 2009 (1) may 2011 (1) maybe tonight (4) maybe tonight -sandra (4) mesaj (1) message sandra (1) michael cretu (11) michael si sandra cretu (2) micheal cretu (1) MIDNIGHT MAN 1987 SANDRA CRETU PHOTO (3) MIDNIGHT MAN 1987poze (1) moscow 2010 (1) MUSIC (3) music 80 (1) narcis ianau (1) ndr (2) new (1) new album (1) new album 2011 (1) new album 2012 (1) new album maybe tonight (2) New entry:SANDRA - Maybe Tonight la radio berlin in topuri (1) new single (1) NEW SONG ECSTAZY (1) news (1) night is still young (11) nikita si sebastian (1) november 2010 (1) ntv (1) nunta (2) octombrie (2) olaf (2) olaf menges (10) olaf menges.aeroport (1) olaph (1) old pics (14) on the stage (1) on the stage pics (1) one more night (3) ora 21.00 (1) paintings (1) paintings in yellow (3) palace (1) papers (1) perfect touch (1) pfoto (1) photo (31) photo 2010 (2) photo gallery 1992 sandra cretu (1) PHOTO.2009 (3) photografi (1) piata victoriei (1) piatra neamt (2) pics (12) pics photo (1) pics photo sandra cretu (1) picture (1) pictures (23) pictures images. poze cu sandra cretu (1) pictures photo (3) pictures sandra 2009 bucuresti (2) pierdut casa (1) playback (2) Poland / Wroclaw / festival Discotex / Stulecia (1) polonia (1) popcorn (1) poster (1) poster sandra la targu mures (1) poze (23) poze cu Sandra blonda (2) poze GERMANY (1) poze images (1) poze imagini (1) poze imagini pictures (1) poze noi cu sandra (2) poze photo (2) poze piccs (1) poze pics (3) poze postere (1) poze. pictures (1) presa (1) presa din romania (1) press (13) press turcia (1) pret bilete (1) prima donna (1) prima tv (1) pro tv (1) promo (1) promo tv (3) promo tv rusia (1) red carpet (1) remix (1) revista poze images (3) revista star (1) rom tv (1) roman (1) romania (15) romania 2011 (1) romania bucuresti (1) romascani la concert (1) rtl (5) rusia (1) rusia.petersburg (1) rusiah (2) russia (2) RUSSIAN TV (1) Saint Petersburg 2009 (1) sala palatului (4) sala polivalenta (5) sandra (24) Sandra cretu (1) SANDRA - Close to seven (2) Sandra - Everlasting love (Ultimative Chartshow 19.11.10) (1) SANDRA -The Platinum Collection -2009 (1) sandra 1 iulie 2012. (1) sandra 1987photo (1) sandra 2009 6 octombrie (1) SANDRA 2011 (2) sandra 2012 (2) sandra anii 80 - 90 (1) SANDRA ARABESQUE (1) sandra back to life (2) sandra casatorita. 2010 (1) sandra casatorita.wife (1) sandra concert (2) sandra cretpics (1) sandra cretu (38) sandra cretu pics (1) sandra cretu sandra cretu pictures (2) SANDRA CRETU CONCERT LIVE CONCERT (1) sandra cretu images (1) sandra cretu live on the stage pics (1) sandra cretu 2010 (1) sandra cretu around my heart (1) sandra cretu bucuresti (2) Sandra Cretu concert Bucuresti sala palatului (1) sandra cretu germany (1) Sandra cretu in concert 2009 (1) Sandra cretu in Rusia 2010. poze cu sandra cretu (1) sandra cretu la bucuresti 1991 (1) sandra cretu la rom tv (1) sandra cretu live (1) sandra cretu menges 2010 (1) SANDRA CRETU PHOTO (1) sandra cretu picturea (1) sandra cretu pictures (5) sandra cretu pictures ibiza (2) sandra cretu poze (1) sandra cretu s-a maritat (1) sandra cretu. 2009 (1) sandra cretu.michael cretu (1) SANDRA dezbracata (1) sandra in bucuresti (1) Sandra in Grecia - Everlasting Love 1987 (2) sandra in prague (1) sandra in press roumain (1) sandra in romania (3) SANDRA l cretu live in Rusia 2010 (1) sandra la bucuresti (2) sandra la bucuresti 2011 (1) sandra la bucuresti cu alina rusu (1) Sandra la inTrecerea anilor (1) SANDRA la InTrecerea anilor sâmbătă 18 iunie (2) SANDRA la Piatra Neamt 2006 (1) sandra la targu mures (2) sandra la targu mures 2011 (3) sandra la targu mures poze (1) sandra lauer (3) Sandra live 25 ianuarie 2011 (1) Sandra Live in Romania (2) sandra live on the stage (1) sandra manges (4) sandra menges (5) sandra on the stage (1) sandra pe scena (1) sandra pics (1) sandra pictures (1) Sandra Sandra Cretu concert Bucuresti sala palatului (1) secret of love (2) sesion photo (2) sesion photo. fotografii (1) Sesiune foto album:Sandra The Weel Of Time - 2001-pictures (1) song (1) spectacol (1) stage (2) star (1) stay in touch (1) steady me (5) stire sandra (1) stiri romtv romansandra la targu mures 2011 (1) tape (2) targu mures (1) targu mures 2011 (3) the art of love (1) the best of (1) the best of sandra (1) The night is stil young (2) the night is still young (1) The Night Is Still Young si Paintings in Yellow (1) the weel of time (1) the wheel of time (1) thomas anders (10) TIPTH (1) tits (1) toamna 2009 (1) top radio may 2012 (1) topuri 2012 (1) tv (6) tv show (1) TVR 1 (3) TVR 1. (1) tvr1 (2) u (1) vedete (1) versuri (1) video (19) video sesiune photo (1) videography (1) Vreau bilet la Sandra (1) wallpaer sandra (1) wallpaper (11) wallpaper sandra cretu (2) Wallpaper Sandra Cretu anii 80 (2) wallpapers (1) wedding (1) weding (1) well be together (1) what about me (1) Won't run Away (1) Wroclaw (1) young sandra (2) youtube (3) zdf (5) ZDF FernsehGarten (1) zi de nastere (2) ziar (1) ziar ziua (1) ziare (1)